Beleggen, dit moet je weten voor je begint

Image result for beleggen

Ik begon zoals ongeveer iedereen begint met beleggen. Hier mee verloor in ik één week 50 euro en had ik alsnog geen idee waar ik mee bezig was. Elke keer als ik verlies maakte zei ik dat ik ging stoppen en het nooit meer ging doen. Nam dus al mijn geld er weer af maar na een paar dagen begon ik weer met beleggen. Ik ga in deze blog kort uitleggen wat je moet weten als je gaat beleggen.

Waarom beleggen?

Ik begon net zoals velen met beleggen omdat ik geld op de bank had staan en was van mening dat de Rentes van Nederlandse banken enorm laag waren Ik hoorden hoe mensen hun geld voor hun lieten werken en het klonk allemaal heel ideaal. De foto’s van rijke mensen die nog rijker werden door niets te doen. In werkelijkheid is dit niet zo. De beurs kan je niet voorspellen en er is geen garantie op winst. Als je wilt gaan beleggen moet je dit doen omdat je net wat meer geld wilt krijgen en omdat je het leuk vind. Je gaat niet rijk worden door aandelen te kopen. Deze fantasie bubbel moet ik jammer genoeg direct door prikken.

Image result for bux Waar?

Er zijn een aantal plaatsen waar je aandelen kunt kopen. Voorbeelden hiervan zijn Bux, plus500 en markets.com. Ik handelde via Bux. Dit is na mijn mening een hele handige app en heeft alleen een kleine fee wanneer je aandelen koopt en verkoopt. Ook is de app heel transparant en kun je auto close instellen. Dit betekend dat je in kunt stellen dat wanneer je bijvoorbeeld 10% winst hebt gemaakt de app direct je aandelen verkoopt voor je.

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig. Verwacht je dat een bedrijf meer waard gaat worden dan koop je hier aandelen in. Is het bedrijf meer waard geworden dan kun je je aandelen verkopen en heb je winst gemaakt. In werkelijkheid is het zo makkelijk nog niet. Je moet allereerst onderzoek doen naar waar je in wilt gaan beleggen. Ook krijg je te maken met allemaal kreten. Multiplier is hier een van. Als je aandelen koopt kun je ze multiplier. Dit betekend dat je het bedrag als het waren vermenigvuldigt. Hierdoor gaat de winst/verlies 2x zo snel. Het risico hiervan is dat je je geld ook 2x zo snel kwijt bent. De auto closer heb ik hierboven al kort uitgelegd. Met de tool kun je zorgen dat de app aandelen verkoopt bij een bepaald punt. Het nadeel hiervan is dat een aandeel misschien nog in een flinke stijging zat terwijl de app ze al bij het begin heeft verkocht.

Maar wat moet ik dan kopen?

Dit is de vraag waar het allemaal om draait. Als je op een magische wijzen hier het antwoord op kreeg was je miljonair maar niemand weet zeker wat de beurs gaat doen. Op de beurs vertegenwoordigde ze de prijzen van het bedrijf. Komt het bedrijf met goed nieuws naar buiten wordt het meer waard en stijgen de aandelen. Valt het bedrijf tegen zakken ze. Wat belangrijk is bij het kopen van aandelen wat veel mensen missen is dat de beurs is gemaakt voor lange termijn. Iedere beginnende belegger koopt aandelen en verkoopt ze dezelfde dag nog. Een dag is niet genoeg om winst te maken. Een ander vaak voorkomende fout is alles in zetten in 1 bedrijf. Dit is veel te risicovol. Je moet je geld verspreiden. beleggen in Indices is een goede optie. Indices zijn de topbedrijven van een land. Nederland 25 is hier een voorbeeld van.

Ik hoop dat ik jullie hier iets meer duidelijkheid mee heb gegeven over beleggen. In mijn volgende blog ga ik dieper in op waar je in moet beleggen. De beurs is een ingewikkelde wereld. Je moet je goed inlezen en bewust zijn van de risico’s. Ga niet beleggen zoals ik het deed.

Met deze blog hoop ik jullie 50 euro te hebben bespaart en ik zie jullie volgende keer weer op www.casruger.nl

Image result for beleggen

 

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord