LoL MSI 2017

Image result for lol msi 2017

Deze week was het toernooi LoL MSI 2017 met een prijzenpot van 1.690.000 dollar. Dit is ongeveer dezelfde waarden als Rens van Eijden (verdediger van AZ) in 2016 waard was. Deze prijzenpot was te verdelen onder 13 deelnemende teams.

Wat is MSI?

MSI staat voor Mid Season Invantation. Het is een toernooi dat elk jaar wordt gehouden onder de top Leauge of legends teams. Bij het toernooi wordt van elke Region het team dat het hoogst is geindicht uitgenodigd om het op te nemen tegen de andere teams. De top 4 teams plaatsen zich direct voor het wereldkampioenschap dat plaatsvindt op september 2017 in China.

Wedstrijdschema

Het toernooi bestaat uit 3 stages (rondes). Allereerst heb je de Play-In stage. In deze stage worden de nieuwe teams tegen elkaar geplaatst in 2 groepen. Dit jaar waren dat: Brazilië, Rusland, Turkije en zuidoost Azië. Als tweede groep: Japan, Latijns-Amerika Noord, Latijns-Amerika en Oceanië. De teams spelen in hun groep een best of 1 game tegen elkaar. De winnaar van groep A en B gaan door naar de Group-Stage. De Group-Stage is de 2e ronden. In deze ronden speelt elk team 1x tegen elkaar. Vervolgens gaan weer de top 4 door naar de volgende ronden. De laatste ronden heet de Knockout Stage. Zoals de naam al zegt is het een eliminerend schema. De nummer 1 speelt tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3 in een best of 5. De winnaars gaan door naar de Finale in nogmaals een best of 5 voor de winnaar.

Teams 2017

Image result for team solo mid 2017Image result for SKt1 2017

Image result for g2 esports lol

 

 

 

 

 

Voor europa was dit jaar G2-Esports door. Dit is een redelijk nieuw team dat vorig jaar ook door was naar de wereldkampioenschappen. Dit ging jammer genoeg niet heel goed, ze lagen er in de eerste ronden al uit.

Voor Zuid-Korea was het veterane team SK Telecom door. Dit is de wereldkampion van de afgelopen 2 jaar. Zij waren dus ook op dit toernooi de titelverdedigers.

Het team van Noord America was Team SoloMid. De organisatie bestaat al een tijdje maar heeft dit jaar een nieuw team samengesteld. De organisatie heeft een grote fanbase omdat ze er al vanaf het begin van het spel bij zijn.

De rest van de teams moest hun plek in de groupstage verdienen. Alle teams met hun Region staan hierboven afgebeeld[1], je kan ze ook vinden hier vinden

Winnaars 2017

De play-in stage ging zoals eigenlijk iedereen had voorspelt. SuperMassive en Marines gingen door. Dit waren ook de favorieten van de groepen.

In de Group-Stage nam de spanning al toe. Team SoloMid(Noord Amerika)had een nieuwe team dus iedereen was benieuwd hoe ver hun gingen komen. Ook keek iedereen op naar G2 (Europa) vorig jaar waren ze direct door naar Worlds maar daar verloren ze alles. Het was dus spannend of ze dit jaar weer internationaal zouden verliezen. Dit was niet het geval. Team SoloMid lag er in de 2e ronden uit. G2 ging door naar de volgende Stage samen met SK telecom(Noord Korea) ,WE(China) en Flash Wolves(Taiwan). In deze stage was de verrassing G2 en Flash Wolves die door gingen. Van de andere 2 had iedereen het al verwacht.

In de Knockout Stage moest SK het opnemen tegen Flash Wolves. SK was de grote favoriet en won ook met een 3-0 scoren zoals verwacht. G2 moest het op nemen tegen WE. Deze teams gingen gelijk aan elkaar op. In de Group-Stage moesten ze ook al tegen elkaar toen was WE de winnaar. Gelukkig voor G2 fans hadden ze geleerd van deze wedstrijd en was het in de halve finalen G2 die won met een scrore van 3-1. G2 ging door om het op te nemen tegen SK de titelverdedigers in de finale. SK was de grote favoriet en niemand verwachten dat G2 zou winnen. Het was voor het team al een grote prestatie in de halve finale te komen. Zoals verwacht won SK met 3-1. De titelverdedigers lieten nogmaals zien dat ze de beste waren. De volledige ceremonie staat op youtube genaamd MSI 2017 – Grande Final – SKT T1 x G2

Het was een leuk toernooi en als Europeaan ben ik trots op hoe ver G2 is gekomen.  SK ging naar huis met 676.000 dollar en G2 met 338.000 dollar. De overige 40% van de pot werd verdeeld onder de laatste 11 teams. Riot, de organisatie die het toernooi elk jaar organiseert hoop volgend jaar een prijzenpot van 2 miljoen te halen. Dit is evenveel als Vaclav Cerny waard was toen Ajax hem vorig jaar een contract aanbood!

Ik hoop jullie in September weer te zien op casruger.nl met hopelijk een heel enthousiast bericht over Worlds waar G2 zeker zal strijden voor Europa.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord